Energiatodistus

Tilaa kodin energiatodistus

Tilaa laillisesti pätevä energiatodistus kokeneelta asiantuntijalta. Kattava energiatodistus on tärkeä dokumentti, kun olet myymässä tai vuokraamassa kotiasi.

Energiatodistus vaaditaan jokaiselle kiinteistölle, oli kyseessä sitten vanhempi omakotitalo tai uudiskohde. Energiatodistuksen saa laatia vain koulutettu energia-alan ammattilainen.

Energia-asiantuntijoillamme on yhteensä vuosikymmenten kokemus kiinteistöjen energiatehokkuuden arvioinnista, joten valitsemalla Ekolämmöxin voit luottaa saavasi parasta mahdollista palvelua.

 

Uudiskohteen energiatodistus

Energiatodistus tulee laatia uudiskohteelle ennen rakennusluvan hakemista. Laskennan yhteydessä voidaan optimoida ja varmistaa rakennuksen energiatehokkuus oikeilla rakenne- ja talotekniikkaratkaisuilla. Laskenta tehdään talon pääkuvien mukaan ja samalla voidaan vertaille eri lämmönlähteiden vaikutusta E-lukuun ja ostoenergian määrään.

Hinta: 270 €  (sis. alv.) – Energiatodistuksen ja E-luvun laskenta uudiskohteeseen sekä 1 kpl päivitys esim. tiiveysmittauksen jälkeen.

Olemassa olevan rakennuksen energiatodistus

Energiatodistusta edellytetään nykyään myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä, sekä energia-avustuksen saamiseksi.

Energiatodistus auttaa vertailemaan rakennusten energiatehokkuutta. Se kertoo rakennuksen energialuokan (A-G), joka perustuu laskennalliseen energiankulutukseen. Energialuokka ei ole riippuvainen talon nykyisistä käyttäjistä, vaan perustuu rakennuksen ominaisuuksiin.

Energiatodistus sisältää kuitenkin myös tietoa sen hetkisten käyttäjien toteutuneesta ostoenergiakulutuksesta ja sen lisäksi asiantuntijan toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla energiatehokkuutta voidaan parantaa.

Tarjoamme energiatodistusten päivityksiä rakennuksiin, joissa on jo olemassa oleva energiatodistus vuodesta 2014 eteenpäin  oheisilla hinnoilla (sis.alv):

 • Pientalo: 145 €
 • Rivitalo: 190 €/rakennus
 • Kerrostalo: 390 €

Pientalot, rivitalot ja kerrostalot, joissa ei ole olemassa olevaa energiatodistusta, pyydä tarjous. Hinta määräytyy tapauskohteisesti riippuen kohteesta.

Energiatodistus on kodin omistajan ja ostajan tärkein apuväline

Kuvitellaan tilanne, jossa olet myymässä vanhaa taloasi. Olet huolissasi siitä, kuinka potentiaaliset ostajat näkevät talosi energiatehokkuuden. Vanhan talon energiatehokkuus voi olla heikompi kuin uusissa rakennuksissa, ja se voi vaikuttaa merkittävästi talon myyntihintaan ja kysyntään.

Potentiaalinen ostaja esittää haastavia kysymyksiä kodin lämmityksestä ja energiatehokkuudesta. Mitä teet?

Ammattilaisen laatima energiatodistus on ratkaisu ongelmaasi. Energiatodistuksen tarkoitus on antaa käsitys rakennuksen energiatehokkuudesta, sekä auttaa mahdollista ostajaa ymmärtämään talon energiakustannukset. Energiatodistus kannattaa hankkia samoihin aikoihin kuntotarkastuksen kanssa, hyvissä ajoin ennen talon myyntiä.

Energiatodistus ei pelkästään helpota asuntojen vertailua – se parantaa luottamusta ostajan ja myyjän välillä.

Lain edellyttämä raportti kodin energiatehokkuudesta

Energiatodistus on lain mukaan hankittava jokaiselle yli 50m² asuinkiinteistölle – oli kyseessä sitten vanha tai uudiskohde. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta sen laatimisajankohdasta.

Energiatodistus ei käsittele ainoastaan kodin sähkönkulutusta – se on kokonaisvaltainen laskelma, joka huomioi kaikki kodin energiatehokkuuteen vaikuttavat tekijät. Energiatodistus huomioi kodin sähköjärjestelmän, lämmitysjärjestelmän sekä muita tärkeitä seikkoja, kuten talon rakenteet ja eristykset.

Nykytilanteen kartoituksen lisäksi ammattilaisen laatima energiatodistus sisältää toimenpide-ehdotukset energiatehokkuuden parantamiseksi.

Ammattilaisen laatiman energiatodistuksen hyödyt

 • Objektiivinen arvio: Ammattilaisen tekemä energiatodistus on täysin puolueeton raportti kiinteistön energiatehokkuudesta.
 • Arvon säilyminen: Kiinteistö, jolla on hyvä energiatodistus säilyttää arvonsa todennäköisemmin.
 • Energiansäästö: Kun energiatodistus on tehty ammattilaisen toimesta, sisältää se runsaasti toimenpide-ehdotuksia, joilla parantaa kodin energiatehokkuutta ja madaltaa sähkönkulutusta.
 • Ekologisuus: Energiatodistus voi rohkaista ympäristöystävällisempiin valintoihin.

Mitä energiatodistus sisältää?

Energiatodistus on kattava dokumentti, joka sisältää kaikki kodin energiatehokkuuteen vaikuttavat seikat. Energiatodistus on arvokas työkalu kiinteistön omistajille, sillä se antaa selkeän yhteenvedon kodin energiatehokkuudesta, ja mitä parannuksia siihen voidaan tehdä.

Se on myös hyödyllinen potentiaalisille ostajille, sillä se antaa heille käsityksen tulevista energiakustannuksista sekä helpottaa asuntojen vertailua.

Energiatodistuksen kuuluu sisältää ainakin:

 • Energiatehokkuusluokka: Tämä luokitus kertoo, kuinka energiatehokas rakennus on verrattuna muihin samantyyppisiin rakennuksiin. Paras luokitus on A, ja heikoin G.
 • Kiinteistön tekniset tiedot: Energiatodistus sisältää yksityiskohtaiset tiedot rakennuksen eristyksestä, ikkunoista, ovista ja muista rakenteista, jotka vaikuttavat energiatehokkuuteen.
 • Lämmitys-, ilmanvaihto- ja jäähdytysjärjestelmät: Energiatodistuksessa kuvataan rakennuksen lämmitysjärjestelmän tyyppi ja tehokkuus, ilmanvaihdon laatu sekä mahdollisen jäähdytysjärjestelmän tiedot.
 • Energiankulutus: E-luku antaa arvion rakennuksen vuotuisesta energiankulutuksesta, mukaan lukien lämmitys, jäähdytys, ilmanvaihto ja sähkönkulutus.
 • Suositukset energiatehokkuuden parantamiseksi: Tämä osio sisältää ehdotuksia ja toimenpiteitä, joilla rakennuksen energiatehokkuutta voidaan parantaa. Se voi sisältää suosituksia eristyksen parantamisesta, ikkunoiden vaihtamisesta tai lämmitysjärjestelmän päivittämisestä.

Tilaa energiatodistus Ekolämmöxiltä

Energiatodistuksen laatiminen vaatii aina paikan päällä käymisen, jotta saadaan tarkka ja luotettava arvio rakennuksen energiatehokkuudesta. Ekolämmöxin energia-asiantuntijat tuntevat erilaiset kiinteistöt ja lämmitysmuodot kuin omat taskunsa, joten voit luottaa saavasi pitävän laskelman ja asiantuntevaa palvelua.

Valitsemalla Ekolämmöxin saat kattavan ja luotettavan energiatodistuksen, joka huomioi pienimmätkin yksityiskohdat.

Kun olet myymässä asuntoasi, tai haluat selvittää kotisi energiatehokkuuden todellisen tilanteen, ota rohkeasti yhteyttä. Autamme sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sekä saavuttamaan parhaan mahdollisen arvon kiinteistöllesi.

Usein kysyttyä energiatodistuksesta

Energiatodistus on voimassa 10 vuotta sen myöntämisestä.

Kyllä, energiatodistus on pakollinen useimmissa rakennuksissa kun ne myydään tai vuokrataan.

Hyvä energiatehokkuusluokka voi nostaa kiinteistön arvoa, kun taas huono luokitus voi vaikuttaa negatiivisesti. Energiatodistus antaa myös suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, mikä voi lisätä kiinteistön arvoa tulevaisuudessa.

Vain pätevöityneet asiantuntijat voivat laatia energiatodistuksen. Ekolämmöxin energiatodistuksen laatijat ovat kokeneita sekä koulutettuja tehtäväänsä.

Energiatodistuksen laatimiseksi asiantuntijamme käy paikan päällä arvioimassa rakennuksen ja sen järjestelmät. Tämän jälkeen hän laatii yksityiskohtaisen raportin rakennuksen energiatehokkuudesta.

Kyllä, energiatodistuksessa annetaan suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi. Seuraamalla näitä suosituksia voit parantaa kiinteistösi energiatehokkuusluokitusta.

Kari Balk
Kari Balk
Energia-asiantuntija
Energiatodistuksen laatija (FISE)
puh. 050 301 7431
kari.balk@ekolammox.fi
Mika Elamo
Mika Elamo
Energia-asiantuntija
Energiatodistuksen laatija (FISE)
puh. 050 300 4121
mika.elamo@ekolammox.fi
Säästä luontoa ja rahaa
Pyydä meiltä kilpailukykyinen tarjous lämmitysratkaisusta
Ei kiitos.