Hybridivaraaja

Hybridivaraaja on talon sydän, joka varastoi lämpöä vesikiertoiseen lämmönjakoon ja lämpimään käyttöveteen. Hybridivaraaja vaatii toimiakseen energiaa, joka voidaan saada suoraan auringosta, puusta, ilmasta, vedestä tai maasta. Tärkeää on että hybridivaraajaan liitettävät lämmönlähteet ovat uusiutuvista energianlähteistä jotka on valittu asukkaiden käyttötottumusten mukaan.

Suosituksiamme hybridivaraajan koosta

  • Vesikiertotakka ja aurinkokeräimet = 500 – 1000 litraa
  • Ilma-vesilämpöpumppu ja vesitakka = 500-1000 litraa
  • Vesikiertokiuas tai LTO-piippu = 250 litraa
  • Vesikiertokiuas ja LTO-piippu = 500 litraa
  • Vesikiertotakka, LTO-piippu ja aurinkokeräimet = 1500 litraa

Hybridivaraajan ohjausjärjestelmät

Useita lämmönlähteitä sisältäviä hybridilämmitysjärjestelmiä on mahdollista ohjata yhdellä ohjaimella ja niihin on mahdollista liittää internet-seuranta. Jos järjestelmään ei tule lämpöpumppua niin koko järjestelmän ohjaukseen soveltuu Sorelin XHCC-ohjain. Jos järjestelmään tulee ilma-vesilämpöpumppu tai maalämpöpumppu tarvitaan ohjaukseen CTC:n family ohjain. Molemmat ohjaimet on mahdollista liittää internetin kautta etäseurantaan.

Hybridivaraajan mitoittamisessa ja lämmönlähteiden valinnassa kannattaa käyttää asiantuntija-apua. Ota yhteyttä niin autamme suunnittelussa ja oikeassa lämmitysjärjestelmän valinnassa sekä asennuksessa.

Tapaa meidät Rakenna & Remontoi messuilla Myyrmäessä 27-29.1.2023 CTC:n osastolla 8C.Katso lisää
+