Vesikiertokiuas

“Sauno ja säästä energiaa”

Suurin osa tavallisen puulämmitteisen saunan kiukaan lämmöstä menee hukkana taivaan tuuliin. Vesikiertokiuas ja/tai lämmöntalteenottopiippu voisivat ottaa merkittävä osa tästä lämmöstä talteen. Näitä kannattaa harkita varsinkin, jos olet ahkera saunoja tai haluat täydentää nykyistä lämmitysjärjestelmääsi.

Vesikiertokiukaassa on tulipesän sisällä lämmönvaihdinyksikkö, joka yhdistetään kiertovesipumpun avulla hybridivaraajaan ja talon lämmitysjärjestelmään. Vesikiertokiukaan tuottamalla lämmöllä katetaan lämpimän käyttöveden tarve ja lämmityskaudella myös osa talon lämmityksestä. Lämmöntalteenotto- eli LTO-piippu toimii täysin samalla periaatteella, mutta siinä lämmönvaihtimena toimii titaanikierukka. Jos nykyinen puukiukaasi on hyvässä kunnossa ja uudehko, on mahdollista hankkia pelkkä LTO-piippu.


Työtehoseuran testituloksia

Olemme teettäneet vesikiertokiukaalle ja LTO-piipulle puolueettomat testit Työtehoseuralla. Testien johtopäätös oli, että niistä molemmista tulee tehoa veteen suurin piirtein saman verran, vajaa 4 kWh. Vesikiertokiukaaseen liitetty lämmön talteenottopiippu jäähdytti savukaasuja parhaimmillaan 200 astetta, ja samalla miltei tuplaa talteenotettavan energiamäärän. Katso tarkemmat testitulokset, oheisista kuvista.


Vesikiertokiuas+LTO-piippu

Jos olet kiinnostunut LTO-piippu ja vesikiertokiuas yhdistelmästä, saat ne meiltä asennettuna avaimet käteen -pakettina. Kiuas ja piippu voivat käyttää samaa kiertovesipumppua, mikä pienentää investointikustannuksia. Ne kuitenkin vaativat 400-500 litraisen varaajan siinä, missä pelkälle vesikiertokiukaalle riittää pienempi varaaja. LTO-piipun ja vesikiertokiukaan hinta latauspumppupaketin kanssa on alkaen 2440 € (ei sis. rahtia, varaajaa tai asennusta).


Asiakkaidemme kokemuksia

Haluatko lukea tarkemmin millaisia kokemuksia käyttäjillä on ollut vesikiertokiukaasta? Tutustu oheisiin lehtiartikkeleihin.


 

Tapaa meidät Rakenna & Remontoi messuilla Myyrmäessä 27-29.1.2023 CTC:n osastolla 8C.Katso lisää
+