Vesitakka

Vesitakka eli vesikiertotakka on tehokkain ja monipuolisin ratkaisu tulisijaksi, koska se siirtää takan lämmöstä noin 60 % energiavaraajaan, josta lämpö saadaan jaettua tasaisesti koko taloon ja käyttöveteen. Vesitakka soveltuu erityisesti matalaenergia- ja passiivitaloihin, joissa perinteiset varaavat tai ilmakiertoiset tulisijat antavat helposti liikaa lämpöä kerralla huonetilaan. Vesikiertoinen takka säteilee lämmöstä vain murto-osan suoraan huoneeseen, ja lämpöä voidaan hyödyntää myös siellä missä sitä pääasiassa tarvitaan: lämpimän käyttöveden tuottamisessa ja vesikiertoisessa tilojen lämmityksessä.

Vesikiertoinen takka voidaan asentaa taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmönjako ja tilaa vähintään 500 litraiselle hybridivaraajalle. Vesitakan rinnalla talon ylläpitolämmitys voidaan hoitaa joko sähkövastuksella, ilma-vesilämpöpumpulla tai maalämmöllä.

Meillä yli kymmenen vuoden kokemus vesikiertotakoista ja niiden asennuksesta.

Vesikiertotakka harmaalla kuorella
Oikotiet:
    1. Hybridipaketit
    1. Esittelyvideot
    1. Asiakastarinat
    1. Takkasydämet
    1. Takkakuoret


Suosituimmat hybridilämmitysratkaisut

Vesitakka + Aurinkokeräimet

Jos käytät vesikiertotakkaa talvella päivittäin, suosittelemme sitä tukevaksi lämmitysratkaisuksi aurinkokeräimiä. Tällöin kannattaa hankkia vähintään 1000 litrainen hybridivaraaja, jotta iltaisin lämmitetyn vesitakan energia riittää kylminäkin aikoina mahdollisimman pitään. 1000 litran varaajaan saamme kertalämmityksellä takan avulla ladattua noin 60 kWh jonka tulisi riittää pitkälle seuraavaan päivään.

Vesitakka + ilma-vesilämpöpumppu

Jos suunnittelet käyttäväsi takkaa satunnaisemmin enemmän tunnelmanluojana ja kylmenpinä aikoina, suosittelemme sen rinnalle ilma-vesilämpöpumppua. Hybridivaraajan koon tulee kuitenkin olla vähintään 500 litraa.


Vesikiertotakan tekniikka

Vesikiertoisen takkasydämen kytkentä ja turvalaitteet

Vesikiertotakan latauspumppu ja automaattinen paloilmansäädin


Asiakkaidemme kokemuksia vesitakasta

Olemme asentaneet viimeisen 10 vuoden aikana vesitakan lukuisiin taloihin. Asiakkaillemme on tullut hyvin harvoin niiden kanssa mitään ongelmia. Voit lukea heidän kokemuksistaan näistä lehdissä julkaisuista artikkeleista:

Yhteensä vesitakkaa käsitteleviä lehtijuttuja on yli 15. Voit tutustua niihin kaikkiin täällä.


Takkasydän mallisto ja hinta

Maahantuomme Hajduk-takkasydämiä, jotka on esitelty alla hintojen kera. Autamme mielellämme sopivimman vaihtoehdon valinnassa.

Vesikiertotakan ulkonäkö

Vesikiertoisen takan ulkokuori kannattaa tehdä silikaattilevystä, jota saat ostettua meiltä takkasydämen hankinnan yhteydessä. Voit päällystää silikaattilevyn haluamallasi materiaalilla kuten eri värisillä hiertopinnoitteilla, laattoilla tai savipinnoitteella. Voit tehdä kuoren itse, mutta tarvittaessa saat meiltä pätevien takkakuoren tekijöiden yhteystiedot. Ohesta löydät kuvia eräiden asiakkaidemme valitsemista takkakuorista.