Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat älykäs sijoitus tulevaisuuteen ja ympäristöön. Aurinkopaneelien vahvuus on se, että tuotettua sähköä voidaan käyttää muuhunkin kuin lämmitykseen. Esimerkiksi kesällä aurinkoenergiaa voidaan käyttää myös talon jäähdytyksessä lämpöpumpun avulla.

Toimitamme ja asennamme korkealaatuisia ja hinnaltaan kilpailukykyisiä Euroopassa valmistettuja Eurener-aurinkopaneeleita ja saksalaisia Kostal-inverttereitä.

PYYDÄ TARJOUS


Aurinkopaneelien valinta

Aurinkosähköjärjestelmän asennus alkaa maksuttomalla kartoituskäynnillä, jossa määritämme tarkan arvion paneelien vuotuisesta tuotosta, sopivasta paneelien määrästä ja aurinkosähköpaketin hinnasta. Tuomme myös esille mahdollisesti havaitsemamme muut mahdollisuudet saavuttaa energiasäästöjä, kuten aurinkokeräimet.

Aurinkosähköjärjestelmä mitoituksen perusteena käytetään ensisijasas kiinteistön kesäaikaista sähkönkulutusta. Esimerkiksi 12 paneelin 3kWp järjestelmällä saadaan tuotettua vuorokaudessa noin 18 kWh. 5kWP järjestelmällä, jossa on 12 paneelia saadaan tuotettua noin 30kWh vuorokaudessa.

Saneerauskohteisiin suosittelemme aurinkopaneeleita erityisesti, jos talo on sähkölämmitteinen, ja käyttövesivaraaja on alle 10 vuotta vanha. Tällaiseen kohteeseen aurinkokeräinten asennus edellyttäisi todennäköisesti aurinkokierukan omaavan varaajan vaihtamista, mikä nostaa järjestelmän hintaa noin 2000 euroa ja hintaero aurinkopaneeleihin jää pieneksi. Uudisrakentamisessa aurinkopaneelit ovat suosittuja ns. nollaenergiataloissa, jonka vaatimukset saavutetaan usein 5 kWp aurinkosähköjärjestelmällä (vuosituotto n. 4 000 kWh).


Asiakkaidemme kokemuksia

Seuraavista lehtiartikkeleista voit tutustua millaisia kokemuksia asiakkaillamme on ollut aurinkopaneelit sisältävistä lämmitysjärjestelmäkokonaisuuksista.


Paneelin sijainnin ja suunnan määritys

Määritämme kartoituskäynnillä aurinkopaneeleillesi suotuisimman paikan. Yleensä aurinkopaneelit asennetaan rakennuksen katolle, milloin on tärkeää varmistaa kattopinta-alan riittävyys. Toimittamiemme Eurerer-aurinkopaneelien pinta-ala on 1,6 m2 ja nimellisteho 280 Wp. Näin ollen pientaloihimme asentamassa 3,36 kWp:n järjestelmään sisältyy 12 paneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 19 m2. Vastaavasti 5,6 kWp:n järjestelmässä on 20 aurinkopaneelia ja koko 32 m2.

Kalteville katoille paneelit kannattaa yleensä asentaa katon lappeen suuntaisesti, vaikkei sillä saavutettaisikaan optimaalista tuottoa. Lappeensuuntainen asennus ei edellytä toimenpidelupaa, näyttää visuaalisesti paremmalta ja on halvempi asentaa. Asennuksessa katon alalappeesta jätetään vähintään yhden paneelin pituuden verran etäisyyttä ylöspäin. Tasakatolle paneeleille asennetaan erilliset telineet, jolloin ilmansuunta ja kallistuskulma voidaan valita vapaasti.

Aurinkopaneelit voidaan asentaa erilaisille kattomateriaaleille ja kattotyypeille. Vanhassa rakennuksessa on syytä tarkistaa kattorakenteiden kunto ja kantavuus. Aurinkopaneelien on oltava katolla tuetulla alueella, eikä esimerkiksi räystäitä saa hyödyntää asennuksessa. Mikäli kattorakenteeseen tehdään läpivientejä asennuksessa, on syytä huolehtia vedeneristyksestä.

Aurinkopaneeleiden suuntaus vaikuttaa merkittävästi sähköntuotantoon. Etelä-Suomessa vuotuinen sähköntuotto on parhaimmillaan asennettaessa paneelit suoraan etelään noin 40 asteen kulmaan. Aurinkoinen ja varjostamaton paikka on usein helpoin löytää rakennuksen katolta, jos katon lappeen suuntaus on itä-etelä-länsi sektorilla.

Aurinkopaneelit seinälle?Joissain harvoissa tapauksissa aurinkopaneelit päädytään asentamaan rakennuksen seinälle pystysuuntaisesti. Tämä heikentää sähköntuottoa noin 25-30 prosenttia verrattuna optimaaliseen 40 asteen kulmaan suuntaamiseen. Pystysuuntaiset paneelit tuottavat kuitenkin verrattain enemmän alkukeväästä ja loppusyksystä auringon paistaessa matalammalta. Pystysuuntaan asennettujen paneelien eduksi voidaan laskea se, ettei niiden päälle ei pääse kertymään lunta tai lehtiä puista. Räystäs ei luonnollisestikaan saa varjostaa paneeleita.


Aurinkopaneelien asennus

Aurinkopaneelien asennus omakotitalon katolle kestää tavallisesti yhden päivän. Työ ei häiritse asumista. Asentajamme suuntaavat paneelit optimaaliseen kulmaan lappeen suuntaisesti. Paneelien lisäksi asennamme aurinkoenergian käyttösähköksi muuttavan invertterin, jonka sähkömiehemme kytkee talon sähkönjakeluun sekä kunnalliseen sähköverkkoon. Kun työ on valmis, annamme kattavan opastuksen ja huolto-ohjeet aurinkopaneelien käyttöön. Aurinkopaneeliemme takuu on 10 vuotta.

Teemme asennuksia pääasiassa Uudenmaan alueella noin 50 km säteellä Nummelassa sijaitsevasta toimipisteestämme – esimerkiksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Vihti, Nurmijärvi, Sipoo, Lohja, Kirkkonummi, Hämeenlinna, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Mäntsälä, Hyvinkää, Siuntio. Meitä kannattaa kysyä toki muuallakin Etelä-Suomessa sijaitseviin kohteisiin.


Aurinkopaneelien huolto ja puhdistus

Aurinkosähköjärjestelmä vaatii hyvin harvoin huoltoa, sillä se ei sisällä liikkuvia osia ja toimii äänettömästi. Käyttäjän on tärkeää huolehtia ainoastaan paneelien puhtaudesta, sillä lika voi vaikuttaa jopa 10% järjestelmän tuottamaan energiamäärään. Yleensä aurinkopaneelit pysyvät puhtaana itsestään sateen ansiosta, mikäli niiden kulma on vähintään 15 astetta. Paneeleiden sijainti ja kulma vaikuttavat lian kertymiseen. Aurinkopaneelit voi pestä suihkuttamalla niitä vesiletkulla. Lian puhdistamisessa on syytä välttää pesuaineita, painepesuria tai työkaluja, jottei paneeleihin synny vaurioita. Lumen voi harjata aurinkopaneelin pinnalta pois pehmeällä harjalla.


 

LÄMPÖPÄIVÄT. Tule kahvittelemaan ja juttelemaan lämmitysratkaisuista meidän ja CTC:n edustajan kanssa.
pe 6.9.2024 klo 10-18 tai la 7.9.2024 klo 10-15. Osoite: Vakaimentie 1, Nummela.
+
Säästä luontoa ja rahaa
Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä lämmitysratkaisuista, voit olla meihin yhteydessä puhelimitse p. 050 301 7431 tai lähettämällä viestin tämän lomakkeen kautta.
Ei kiitos.