Ilmalämpöpumppu

Myymme ja asennamme Gree, Daikin ja Panasonic -merkkisiä ilmalämpöpumppuja Uudenmaan alueella. Ilmalämpöpumpulla voi säästää vuosittain satoja euroja. Se on myös varsin edullinen lämmitysratkaisu, minkä vuoksi takaisinmaksuajat ovat yleensä lyhyitä.

Ilmalämpöpumpun vahvuus on sen monikäyttöisyys. Se joka sopii kaikkialle, missä tarvitaan lämmitystä, viilennystä ja raikkaampaa sisäilmaa. Ilmalämpöpumppu on suositeltava lämmitysratkaisu varsinkin rakennuksiin, joista puuttuu vesikiertoinen lämmönjako, mikä estää monien muiden lämmönlähteiden hyödyntämisen. Ilmalämpöpumppu soveltuu hyvin myös lämmittämään tiloja, joiden lämpimänä pitämiseen on tullut vasta jälkikäteen tarve, kuten autotallit tai varastot. Sitä voidaan käyttää peruslämmön ylläpitämiseen mökillä, jossa se energiansäästön lisäksi estää kosteuden, homeen ja hajujen muodostumista. Ilmalämpöpumppu ei sovi koskaan ainoaksi lämmönlähteeksi, vaan se vaatii rinnalleen esimerkiksi sähköpatterin.

PYYDÄ TARJOUS

Oikean mallin valinta

Ilmalämpöpumppua valittaessa on huomioitava rakennuksen lämmöntarve sekä asumismukavuus.  Alta löydät esimerkkejä ilmalämpöpumpuista, joita voimme tarjota. Klikkaa tuotetta nähdäksesi tarkemmat tiedot. Autamme mielellämme valitsemaan teille parhaiten sopivan mallin.

 


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Koska ilmalämpöpumppu ottaa lämmön ulkoilmasta, sen lämmöntuottokyky pienenee selkeästi -20 pakkas asteen jälkeen. Kovimmilla pakkasilla ilmalämpöpumput tarvitsevat tukea toisilta lämmitysjärjestelmiltä (sähköpatterit tai öljylämmitys).

On olemassa erityisiä Pohjoismaiseen ilmastoon kehitettyjä ilmalämpöpumppuja kuten Daikin Stylish, jotka toimivat jopa -25 °C pakkasilla. Esimerkiksi Daikinin lämmitysteho on  -5 °C ulkolämpötilassa on 5.2 kW ja -15 °C pakkasella 4.7 kW.

Useimmissa ilmalämpöpumpuissa on ylläpitotoiminto, jolloin se pitää tilan lämpötilan noin 8- 10 °C lämpöisenä. Ilmalämpöpumput lopettavat toimintansa, jos tilan lämpötila laskee alle 5 asteen.  Kovimmilla pakkasilla ilmalämpöpumpun tehot eivät välttämättä riitä ylläpitämään tätä lämpöä, minkä vuoksi niiden rinnalla tilassa tulee olla noin 7 °C säädetyt sähköpatterit.

Jos käytät ahkerasti takkaa, suosittelemme hankkimaan ilmalämpöpumpun, jossa on ns. takkatoiminto. Tällainen ilmalämpöpumppu osaa takan palaessa lopettaa lämmittämisen ja pelkästään kierrättää ilmaa. Toiminnon ansiosta ilmalämpöpumppu jakaa takan tuottamaa lämpöä tasaisemmin isompaan tilaan, mikä säästää energiaa.

Jos talossasi on takka, älä aseta ilmalämpöpumppua koskaan automaattitoiminnolleen. Muuten ilmalämpöpumppu todennäköisesti alkaa jäähdyttämään takkaa poltettaessa.

Takka tulee ottaa huomioon ilmalämpöpumpun sisäyksikön sijoittelussa. Toisaalta ilmalämpöpumpun tulisi sijaita paikassa, josta se voi kierrättää takan lämpöä huoneilmassa. Toisaalta takka saattaa häiritä ilmalämpöpumpun lämpötila-antureiden toimintaa.

Viilentäminen on huomattavasti lämmittämistä edullisempaa, koska ero ulkolämpötilan ja halutun sisälämpötilan välillä on vain muutamia asteita. Keskimäärin viilentäminen maksaa 0,3-0,5 € vuorokaudessa.

Ilmalämpöpumpun hankkimista pelkkää jäähdytystarkoitukseen kannattaa harkita varovasti, sillä Suomessa pelkkään tällainen pumppu voi olla käyttämättäpitkiä aikoja. Jäähdytyspumpun hankinta voi olla perusteltua, jos asunto on liian kuuma lähes aina keväästä syksyyn. Jos olet kiinnostunut pelkästään jäähdyttävästä ilmalämpöpumpusta katso tuotteemme Panasonic PZ25VKE.

Lämpöpumpuissa on viikkoajastin, jonka avulla voidaan esimerkiksi laskea lämpötilaa yöksi, ja nostaa lämpötila takaisin ennen heräämistä. Tästä ei ole kuitenkaan hyötyä paremmin eristetyissä rakennuksissa, joissa lämpö ei hitaan jäähtymisen johdosta ehdi yön aikana laskea juurikaan.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö kannattaa tulee sijoittaa sellaiseen paikkaan, missä se pystyy puhaltamaan mahdollisimman esteettömästi koko asuntoon. Monessa talossa tämä paikka on eteisaulassa oven yläpuolella.

Seuraavia sijoituspaikkoja kannattaa välttää:

  • Keittiö (rasvat voivat tukkia lämpöpumpun)
  • Sohvan tai ruokapöydän eteen, jotta puhallusilma ei kohdistu suoraan ihmisiin.

Ota meihin yhteyttä, niin autamme teitä löytämään optimaallisen sijoituksen ilmalämpöpumpulle.

 

Asennusalueemme: Uusimaa

Asennamme ilmalämpöpumput eri paikkakunnilla kuten Vantaa, Helsinki, Espoo, Nurmijärvi, Nummela, Vihti, Lohja, Kirkkonummi, Riihimäki, Tuusula.

Asennuksen hinta on noin 700 €, josta on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä 45 %.

 

 

Säästä luontoa ja rahaa
Pyydä meiltä kilpailukykyinen tarjous lämmitysratkaisusta
Ei kiitos.