Aurinkokeräimet

“Meiltä saat edulliset aurinkokeräinpaketit asennettuna.”

Aurinkokeräimet on suosituin asiakkaille toimittamamme lämmitysjärjestelmä. Aurinkokeräimillä voidaan kattaa pientalon lämpimän käyttöveden tarve maaliskuusta syyskuun loppuun, ja niiden positiivisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi toimintavarmuus, ekologisuus, energiaomavaraisuus ja edullisuus.  Ilmaisenergiana aurinkokeräimet sopivat erityisesti talouksiin, joissa on suuri käyttöveden kulutus tai päälämmönlähteenä vesitakka tai puukattila. Myymämme Ensol-aurinkokeräinpaketti pitää sisällään kaiken tarvittavan mukaan lukien pumpun, keräinnesteet  ja STDC ohjaimen.

Palveluihimme kuuluu myös aurinkokeräinten asennus, jonka hinta on alkaen 1650€. Olemme yksi harvoista yrityksistä Etelä-Suomessa, joilla on Motivan aurinkokeräinasennuksen sertifikaatti. Lue lisää asennuksesta.

PYYDÄ TARJOUS


Aurinkokeräimet osana hybridilämmitysjärjestelmää

Aurinkokeräimet + vesikiertotakka

Jos käytössäsi on paljon puita, voit lämmittää taloasi takalla talviaikaan. Lämmityskauden ulkopuolella aurinkokeräimet hoitavat lämpimän käyttöveden tarpeen. Tutustu hybridipakettiimme.

Aurinkokeräimet + lämpöpumput

Kun aurinkokeräimet asennetaan maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle, saa lämpöpumppu saa huilata kesän ajan, mikä lisää lämpöpumpun elinkaarta arviolta 30%.

Aurinkokeräimet + öljylämmitys

Olemme asentaneet aurinkokeräimiä paljon öljylämmityksen rinnalle. Esimerkiksi 4 henkisessä perheessä tämä säästää öljyä vähintään 500 litraa vuodessa.


Aurinkokeräimet vai Aurinkopaneelit?

Aurinkokeräimet ovat edullisemmat verrattuna samantehoiseen aurinkosähköjärjestelmään. Esimerkiksi 3kWp aurinkopaneelijärjestelmä kustantaa noin 5000 euroa ja vastaavan tehoinen aurinkokeräinjärjestelmä noin 2800 €. Asennus on molemmissa tapauksissa noin 1800 euroa. Syy tähän on se, että aurinkokeräinten hyötysuhde on noin 80 %, kun taas aurinkopaneeleiden hyötysuhde jää alle 20 %:iin. Sama energiamäärän tuottamiseen tarvitaan siis pinta-alaltaan nelinkertainen määrä aurinkopaneeleita!

Aurinkokeräimet edellyttävät, että vesivaraajassa on aurinkokierukka. Jos vesivaraajasi on vanha ja suunnittelet sen uusimista, kannattaa ehdottomasti valita aurinkokeräimet aurinkopaneeleiden asemesta. Mikäli nykyinen käyttövesivaraajasi on alle 10 vuotta vanha ja siinä ei ole aurinkokierukkaa, suosittelemme yleensä katolle aurinkopaneeleita.

Monilla asiakkaillamme on katolla sekä aurinkokeräimet että -paneelit. Tutustu tarkemmin Eurerer-aurinkopaneeleihimme ja Ensol-aurinkokeräimiimme.

Aurinkokeräimet ovat toimintavarmoja ja pitkäikäisiä eivätkä ne vaadi juurikaan huoltoa. Vuosihuolloksi riittää, että helmikuun puolivälin jälkeen tarvittaessa harjataan enimmät lumet pois keräinten päältä. Glykolineste kannattaa vaihtaa tai mitata n.10 vuoden jälkeen pakkasenkesto- ja lämmönsiirtoominaisuuksien vuoksi.

Näin aurinkokeräimet mitoitetaan

Aurinkokeräinten mitoitukseen vaikuttaa taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä sekä lämminvesivaraajan koko. Jos varaajan koko on 300 litraa, riittää 2 kpl 2 neliön tasokeräintä ja 500 litraiseen 3 kpl. Jos varaaja on 1000 litrainen, tasokeräimiä tulisi olla 4-5 kpl. Tutustu aurinkokeräimien hintoihin.Asiakkaidemme kokemuksia

Tästä löydät lehtiartikkeleita, joissa asiakkaamme kertovat heille toimittamistamme lämmitysjärjestelmäkokonaisuuksista, jotka ovat pitäneet sisällään aurinkokeräimet.


Kuvia aurinkokeräimistä

Ohessa on muutamia asentajiemme ottamia kuvia aurinkokeräimistä katolla.