Aurinkokeräimet

“Tehokas, toimintavarma ja ekologinen lämmönlähde”

Haluatko hyödyntää aurinkoenergiaa lämmityksessä ja lämpimän veden tuottamisessa?

Aurinkokeräimet ovat toimintavarmin, ekologisin ja edullisin tapa tuottaa pientalon lämminkäyttövesi maaliskuusta syyskuun loppuun. Ilmaisenergiana aurinkokeräimet sopivat erityisesti talouksiin, joissa on suuri käyttöveden kulutus tai päälämmönlähteenä vesitakka tai puukattila.

Aurinkokeräimet ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto lämmön tuottamiseen, koska ne eivät tuota hiilidioksidipäästöjä eivätkä vaadi fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Valitsemalla aurinkokeräimet edistät vihreää siirtymää ja autat vähentämään hiilijalanjälkeäsi, samalla kun säästät energiaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Aurinkokeräimet sopivat koteihin tai julkisrakennuksiin sekä uudisrakennus- että saneerausvaiheessa

Aurinkokeräinten potentiaalinen käyttäjäkunta on laaja niiden sopiessa aina yksittäisistä kodeista yrityksiin sekä julkisiin rakennuksiin, joissa lämmityksen ja lämpimän veden tarve on jatkuvaa ja säännöllistä. Aurinkokeräimiä voidaan asentaa sekä uudisrakennusvaiheessa että jälkikäteen olemassa oleviin rakennuksiin sekä saneerauskohteisiin.

Uudisrakennuskohteissa aurinkokeräimet voidaan suunnitella ja asentaa osaksi rakennuksen alkuperäistä suunnittelua ja rakentamista. Tämä tarjoaa useita etuja, kuten mahdollisuuden optimoida aurinkokeräinten sijainti ja suuntaus rakennuksen suhteessa aurinkoon sekä integroida aurinkokeräimet osaksi rakennuksen ulkoasua ja arkkitehtuuria.

Jälkiasennuksena ja saneerauskohteissa aurinkokeräimiä voidaan asentaa, mutta tämä vaatii usein tarkempaa suunnittelua ja arviointia kuin uudisrakennusvaiheessa. Näissä tapauksissa aurinkokeräinten sijoittelu ja integrointi on sovitettava olemassa olevaan rakenteeseen. Jälkiasennuksessa aurinkokeräimet voidaan asentaa esimerkiksi katon päälle tai seinälle, tai ne voidaan integroida osaksi nykyistä lämmitys- ja vesijärjestelmää.


Aurinkokeräinten hankinta

Toimitamme Ensol-aurinkokeräinpaketteja, jotka pitävät sisällään kaiken tarvittavan mukaan lukien pumpun, keräinnesteet  ja ohjaimen. Mitoitamme keräinten tehon rakennukseenne sopivaksi. Ensol valmistaa tasokeräimiä, jotka kestävät mielestämme tyhjiöputkikeräimiä paremmin Suomen keliolosuhteita varsinkin katon lappeensuuntaisesti asennettuna.

Palveluihimme kuuluu myös aurinkokeräinten asennus, jonka hinta on alkaen 1950€. Olemme yksi harvoista yrityksistä Etelä-Suomessa, joilla on Motivan aurinkokeräinasennuksen sertifikaatti. Lue lisää aurinkokeräinten asennuksesta.

Ota yhteyttä meihin niin kerromme lisää aurinkokeräinten mahdollisuuksista tarjoamalla ilmaisen alkukonsultaation.

OTA YHTEYTTÄ


Aurinkokeräimet osana hybridilämmitysjärjestelmää

Aurinkokeräimet eivät ole koskaan ainoa rakennuksen lämmönlähde vaan niitä käytetään yleensä seuraavien lämmönlähteiden rinnalla. Tähän tarvitset luonnollisesti aurinkokierukalla varustetun lämminvesivaraajan. Ota yhteyttä saadaksesi apua lämmitysjärjestelmän valintaan ja asennukseen.

Aurinkokeräimet + vesikiertotakka

Jos käytössäsi on paljon puita, voit lämmittää taloasi vesitakalla talviaikaan. Lämmityskauden ulkopuolella aurinkokeräimet hoitavat lämpimän käyttöveden tarpeen.

Aurinkokeräimet + lämpöpumput

Kun aurinkokeräimet asennetaan maalämpö– tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle, saa lämpöpumppu saa huilata kesän ajan, mikä lisää lämpöpumpun elinkaarta arviolta 30%.

Aurinkokeräimet + öljylämmitys

Öljylämmityksen rinnalle asennettaessa aurinkokeräimillä voidaan säästää esimerkiksi 4 henkisessä perheessä öljyä vähintään 500 litraa vuodessa.

PYYDÄ TARJOUS


Usein kysytyt kysymykset

Mikäli nykyinen käyttövesivaraajasi on alle 10 vuotta vanha ja siinä ei ole aurinkokierukkaa, suosittelemme yleensä katolle aurinkopaneeleita. Jos lämminvesivaraajasi on vanha ja suunnittelet sen uusimista, sinun kannattaa todennäköisesti valita aurinkokeräimet. On myös mahdollista, että katollenne on järkevää asentaa molemmat.

Aurinkokeräimet ovat toimintavarmoja ja pitkäikäisiä eivätkä ne vaadi juurikaan huoltoa. Vuosihuolloksi riittää, että helmikuun puolivälin jälkeen tarvittaessa harjataan enimmät lumet pois keräinten päältä. Glykolineste kannattaa vaihtaa tai mitata  noin 10 vuoden jälkeen pakkasenkesto- ja lämmönsiirtoominaisuuksien vuoksi.

Aurinkokeräinten mitoitukseen vaikuttaa taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä sekä lämminvesivaraajan koko. Jos varaajan koko on 300 litraa, riittää 2 kpl 2 neliön tasokeräintä ja 500 litraiseen 3 kpl. Jos varaaja on 1000 litrainen, tasokeräimiä tulisi olla 4-5 kpl.

Kyllä! Aurinkokeräimet on yksi ympäristöystävällisimmistä tavoista lämmittää rakennusta ja käyttövettä, koska ne eivät tuota hiilidioksidipäästöjä eivätkä vaadi fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Valitsemalla aurinkokeräimet edistät vihreää siirtymää ja autat vähentämään hiilijalanjälkeäsi. Samalla säästät rahaa varsinkin pitkällä aikavälillä.


Asiakkaidemme kokemuksia

Tästä löydät lehtiartikkeleita, joissa asiakkaamme kertovat heille toimittamistamme lämmitysjärjestelmäkokonaisuuksista, jotka ovat pitäneet sisällään aurinkokeräimet.


Energiatehokkuuden asiantuntija palveluksessasi

  • ✔ Räätälöidyn lämmitys- ja energiaratkaisun
  • ✔ Suurimman mahdollisen energiasäästön
  • ✔ Paikallista palvelua
Säästä luontoa ja rahaa
Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä lämmitysratkaisuista, voit olla meihin yhteydessä puhelimitse p. 050 301 7431 tai lähettämällä viestin tämän lomakkeen kautta.
Ei kiitos.