Ilmavesilämpöpumppu vertailu – Löydä paras VILP kotiisi

Kategoriat:
Avainsanat Kategoriat


Mikä on paras ilmavesilämpöpumppu? Keräsimme yhteen Ekolämmöxin asiantuntijoiden suositukset sekä vinkkejä mitä ottaa huomioon oikean mallin valinnassa.

Ilmavesilämpöpumppu (myös vesi-ilmalämpöpumppu tai VILP) on energiatehokas lämmitysmuoto, joka soveltuu lähestulkoon jokaiseen kotiin lämmitysmuodosta tai sijainnista riippumatta.

Ekolämmöx tarjoaa laajan valikoiman ilmavesilämpöpumppuja jokaiseen tarpeeseen – oli kyseessä pieni omakotitalo tai suurempi yrityksen toimitila. Oikean mallin etsinnässä voi kuitenkin iskeä valinnanvaikeus: Mikä on luotettavin valmistaja? Mikä on tehokkain pumppu juuri minun kotiini?

Tässä vertailussa esittelemme vuoden 2023 suosituimmat vesi-ilmalämpöpumput. Jaamme samalla vinkkejä oikean malliin valintaan.

Älä huoli, et ole valintasi kanssa yksin! Ekolämmöxin energia-asiantuntijat auttavat oikean mallin valinnassa, jotta voit tehdä täysin tietoon perustuvan päätöksen. Suosittelemme aina tapauskohtaisesti kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Mitä ottaa huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa?

Ilmavesilämpöpumpun valintaan vaikuttaa useat seikat, ja oikean mallin valinta voi säästää sekä energiaa että rahaa pitkällä aikavälillä. Ennen ostopäätöstä huomioi ainakin:

 • Rakennuksen koko ja lämmitystarve: Ennen vertailua määritä kotisi lämmitystarve. Ekolämmöx asiantuntija laskee sopivan tehoisen lämpöpumpun rakennuksen lämmitystarpeen mukaan. Suuremmille kiinteistöille tarvitaan tehokkaampi pumppu, kun taas pienemmille riittää usein vähemmän tehokas malli.
 • Sijainti ja ilmasto: Ilmavesilämpöpumppujen teho voi vaihdella vallitsevien ilmasto-olosuhteiden mukaan. Pohjoisemmassa tarvitaan usein tehokkaampi, kylmässä ilmastossa toimiva malli.
 • Asennuskustannukset: Vaikka itse laite voi olla edullinen, asennuskustannukset voivat nostaa hankinnan kokonaishintaa. On tärkeää huomioida sekä laitteen että asennuksen hinta. Kotitalousvähennykseen voi laittaa tyypillisesti 40% järjestelmän kokonaishinnasta asennuskustannuksia.
 • Energiatehokkuus: Valitse laite, jolla on korkea energiatehokkuusluokitus. Korkea energialuokitus säästää merkittävästi energiaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.
 • Arvostelut ja suositukset: Lue muiden käyttäjien kokemuksia ja arvosteluja valitsemastasi mallista. Suositukset ja kokemukset voivat antaa arvokasta tietoa laitteen toimivuudesta ja luotettavuudesta. Ekolämmöxiltä löytyy useita referenssikohteita jos haluaa kysellä käyttökokemuksia.
 • Merkki ja malli: Joillakin merkeillä ja malleilla on parempi maine kuin toisilla. Tutki eri merkkien ja mallien arvosteluja ja ominaisuuksia ennen päätöksentekoa.

CTC EcoAir 600M – Paras ilmavesilämpöpumppu hybridilämmitykseen

CTC EcoAir 600M on kierroslukuohjattu ilmavesilämpöpumppu, joka on suunniteltu erityisesti hybridilämmitykseen. Laitteen tehoalue on 2,5–22 kW, ja se säätää toimintaansa vuodenaikojen ja vaihtelevien tehontarpeiden mukaan. EcoAir on saatavilla kolmessa eri teholuokassa: 610M, 614M ja 622M.

CTC EcoAir 600M on varustettu modernilla invertteriteknologialla, mikä mahdollistaa lämmitystehon säätelyn tarpeen mukaan. Kun lämmöntarve on suuri, teho kasvaa, ja kun tarve on vähäinen, teho laskee. Tehon reaaliaikainen säätely mahdollistaa erittäin korkean hyötysuhteen. Lisäksi laitteessa on automaattinen sulatustoiminto, joka varmistaa tehokkaan lämmityksen ja pitkän käyttöiän.

CTC EcoAir 600M on erittäin energiatehokas –  sen energialuokitus on A+++. Laitteen SCOP-arvo on jopa 4,9.

Laitteen lisäominaisuudet:

 • Kondenssivesiallas, jossa on vakiona sulanapitolämmitin.
 • Kierroslukuohjattu kompressori.
 • Mahdollisuus ohjata älypuhelimella CTC Connect+ -sovelluksen avulla.
 • Toimii jopa -22 asteessa ja lämmittää veden jopa 65 asteen lämpötilaan.
 • Tuore lämpöpumppuvertailun voittaja: CTC EcoAir 614M sai parhaat arvosanat Folksam-vakuutusyhtiön vertailussa.

Jäspi Tehowatti Air Split – Paras vaihtoehto kodin päälämmönlähteeksi

Jäspi Tehowatti Air Split on kotimainen ilma-vesilämpöpumppu, joka on suunniteltu toimimaan kodin päälämmönlähteenä. Laitteen hinta sisältää asennuksen, ja se on saatavilla eri tehoisina malleina.

Jäspi Tehowatti Air Split on suunniteltu lämmittämään sekä taloa että käyttövettä energiatehokkaasti. Se soveltuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin, erityisesti öljylämmityksen korvaajaksi. Laitteelle myönnetään on 5 vuoden valmistajan takuu.

Laitteen teho mukautuu automaattisesti ulkoyksikössä, ja sisäyksikössä on 225 litran varaaja. Energialuokitukseltaan laite on A++. Laite toimii tehokkaasti aina -20 °C asti, ja se tuottaa jopa 58-asteista vettä.

Tehowatti Air Split kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta aina -20 °C lämpötilaan asti ja mukauttaa lämmitystehoa automaattisesti sääolojen ja lämmöntarpeiden mukaan.

Jos ulkolämpötila on erittäin matala, lisäenergiaa saadaan lämmitysvastuksella vaiheittain. Laitteessa on myös automaattinen sulatusjärjestelmä, joka huolehtii ulkoyksikön sulatuksesta ja kondenssiveden poistamisesta Sisäyksikössä on älykäs ohjausjärjestelmä, joka säätää lämmitystä automaattisesti.

Daikin Altherma 3 – Energiatehokas ja monipuolinen ilmavesilämpöpumppu

Daikin Altherma 3 on laadukas ilma-vesilämpöpumppu, joka on varustettu integroidulla varaajalla. Se on suunniteltu soveltumaan sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin. Laitteen hinta sisältää asennuksen, ja se tarjoaa 7,8 kW lämmitystehon. Pumpun energiatehokkuus on erinomainen, ja se on saatavilla kahdella eri varaajatilavuudella: 180 litraa ja 230 litraa.

Daikin Altherma 3:n energiatehokkuus on huippuluokkaa – laitteen energialuokitus on korkein A+++. Mallin SCOP-arvo on 4,6.

Sisäyksikössä oleva integroitu lämminvesivaraaja on saatavilla kahdessa eri koossa, ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä tekee siitä lähes huoltovapaan. Laitteen ulkoyksikkö on riippuvakennoinen, ja se on suunniteltu toimimaan jopa -25°C lämpötiloissa.

 • Patentoitu suorituskykyinen kaksois-swing kompressori.
 • Ympäristöystävällinen ja tehokas R-32 kylmäaine.
 • Tehdastakuu 3 vuotta.
 • Valmistettu Euroopassa.
 • Energiatehokas, älykkäästi virtausnopeutta säätävä kiertovesipumppu.
 • Magneettinen syklonisuodatin, joka poistaa patteriverkostoon kertynyttä likaa.
 • Moderni suomenkielinen graafinen näyttö.
 • Etäohjaus älypuhelinsovelluksella

Panasonic Aquarea – Erinomainen valinta hybridilämmitykseen

Panasonicin Aquarea on Suomessa hieman harvinaisempi split-tyyppinen ilmavesilämpöpumppu. Aquarea-sarja on suunniteltu toimimaan hybridilämmityksessä olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalla. Edullinen pumppu tarjoaa hintaansa nähden korkean hyötysuhteen ja energiatehokkuuden, jääden kuitenkin kalliimpien mallien mallien varjoon raa’alla teholla mitattuna.

Aquarea-sarjan lämpöpumppujen etuna on erinomainen soveltuvuus Suomen kylmiin olosuhteisiin. Sarjan ilmavesilämpöpumput toimivat tehokkaasti aina 28 pakkasasteeseen asti.

Kaiken kaikkiaan Panasonic Aquarea-sarjan vesi-ilmalämpöpumput ovat perusvarma valinta niille, jotka etsivät edullisempaa ratkaisua olemassa olevan lämmitysjärjestelmän tueksi. Kodin päälämmönlähteeksi suosittelemme vertailun tehokkaampia malleja.

Nibe F2120 20kW – Kun raaka teho ratkaisee

Niben lippulaivamalli F2120 on tehokas ilmavesilämpöpumppu, joka soveltuu niin suurten kuin pientenkin omakotitalojen lämmitykseen. Malli tarjoaa äärimmäisen lämmitystehon lisäksi älykkäät ohjaustoiminnot, jotka mahdollistavat muun muassa lämmitystehon tarkan säätelyn sekä etäohjauksen älypuhelimella.

Niben lämpöpumput ovat muiden valmistajien malleja hieman kalliimpia, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti investoinnin takaisinmaksuaikaan. Vastapainoksi korkeille hankintakustannuksille Nibe tarjoaa erinomaista kustannustehokkuutta erityisesti suuremmissa kohteissa.

Yhteenveto – Mikä on paras ilmavesilämpöpumppu?

Siihen, mikä on paras ilmavesilämpöpumppu juuri sinulle, ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Siksi onkin tärkeää vertailla eri valmistajien malleja sekä niiden ominaisuuksia.

Ekolämmöxillä on vuosikymmenten kokemus erilaisten lämmitysratkaisujen toteuttamisesta, joten voit huoletta kääntyää puoleemme ja luottaa tietotaitoomme, kun pohdit oikean mallin valintaa. Ennen jokaista energiaremonttia teemme kattavan kartoituksen, jonka pohjalta osaamme suositella sopivinta vaihtoehtoa.

Mallin valinnassa ei kannata oikoa, sillä väärän kokoinen tai mallinen ilmavesilämpöpumppu ei ole kustannustehokas, mikä voi venyttää investoinnin takaisinmaksuaikaa jopa useilla vuosilla.

Ota rohkeasti yhteyttä, ja suunnitellaan juuri sinun kotiisi sopivin lämmitysratkaisu!

Teksti: