Vesitakka

Vesitakka eli vesikiertotakka on tehokkain ja monipuolisin ratkaisu tulisijaksi, koska se siirtää lämmöstä noin 80 % energiavaraajaan, josta lämpö saadaan jaettua tasaisesti koko taloon ja käyttöveteen.Vesitakka sopii erityisesti matalaenergia- ja passiivitaloihin, joissa perinteiset varaavat tai ilmakiertoiset tulisijat antavat helposti liikaa lämpöä kerralla. Vesikiertoinen takka säteilee lämmöstä vain murto-osan suoraan huoneeseen, ja lämpöä voidaan hyödyntää myös siellä missä sitä pääasiassa tarvitaan: lämpimän käyttöveden tuottamisessa.

Jotta vesikiertoinen takka voidaan asentaa taloon, tulee siinä olla vesikiertoinen lämmönjako ja tilaa vähintään 500 litraiselle hybridivaraajalle. Vesitakan rinnalla talon ylläpitolämmitys voidaan hoitaa joko sähkövastuksella, ilma-vesilämpöpumpulla tai maalämmöllä. Ota yhteyttä niin suunnitellaan talosii sopivin lämmitysratkaisu !

Vesikiertotakka harmaalla kuorella
Oikotiet:
    1. Hybridipaketit
    1. Esittelyvideot
    1. Asiakastarinat
    1. Takkasydämet
    1. Takkakuoret


Suosituimmat hybridilämmitysratkaisut

Vesitakka + Aurinkokeräimet

Jos käytät vesikiertotakkaa talvella päivittäin, suosittelemme sitä tukevaksi lämmitysratkaisuksi aurinkokeräimiä. Tällöin kannattaa hankkia vähintään 1000 litrainen hybridivaraaja, jotta iltaisin lämmitetyn vesitakan energia riittää kylminäkin aikoina mahdollisimman pitään. 1000 litran varaajaan saamme kertalämmityksellä takan avulla ladattua noin 60 kWh jonka tulisi riittää pitkälle seuraavaan päivään.

Vesitakka + ilma-vesilämpöpumppu

Jos suunnittelet käyttäväsi takkaa satunnaisemmin enemmän tunnelmanluojana ja kylmenpinä aikoina, suosittelemme sen rinnalle ilma-vesilämpöpumppua. Hybridivaraajan koon tulee kuitenkin olla vähintään 500 litraa.


Vesikiertotakan tekniikka


Asiakkaidemme kokemuksia ja ratkaisuja

Olemme asentaneet vesikiertotakan lukuisiin kohteisiin. Ohessa muutamia lehtiartikkeleita, joissa asiakkaamme kertovat kokemuksistaan:

Kaikenkaikkiaan artikkeleita on yli 15. Voit tutustua niihin kaikkiin täällä.


Takkasydämet

Maahantuomme Hajduk-takkasydämiä. Meillä on lähes kymmenen vuoden kokemus vesikiertotakoista ja niiden asennuksesta. Autamme mielellämme sopivimman vaihtoehdon valinnassa. Takkasydämiin on myös mahdollista tutustua Nummelassa sijaitsevassa myymälässämme.

Vesikiertotakan ulkonäkö

Vesikiertoisen takan ulkokuori kannattaa tehdä silikaattilevystä, jota saat ostettua meiltä takkasydämen hankinnan yhteydessä. Voit päällystää silikaattilevyn haluamallasi materiaalilla kuten eri värisillä hiertopinnoitteilla, laattoilla tai savipinnoitteella. Voit tehdä kuoren tehdä itse, mutta tarvittaessa saat meiltä pätevien takkakuoren tekijöiden yhteystiedot. Ohesta löydät kuvia eräiden asiakkaidemme valitsemista takkakuorista.